در این پست می خواهیم نتایج جدیدترین تحقیقات دنیا درباره کودکان گوشه گیر را به همراه درمان قطعی آن را در اختیار شما قرار دهیم.
اختلالات رفتاری انواع مختلفی دارد که یکی از آنها گوشه گیری و منزوی بودن است. کودکان نیز از این مشکل در امان نیستند و ممکن است به دلایل مختلفی که در ادامه به آنها می پردازیم، گرفتار این عارضه شوند. در حقیقت خیلی از مشکلات فردی ، اجتماعی و روانی زمینه ساز اولیه برای اختلال گوشه گیری در افراد می شود. این دسته از کودکان تمایل دارند تا اغلب اوقات خود را در تنهایی سر کنند و خیلی کم پیش می آید که در جمع حضور پیدا کنند و یا با دیگران رابطه برقرار کنند. خیلی از کودکان هم با اینکه بیشتر وقت خود را در کنار همسالان و گروه دوستان میگذراند، اما تمایل به گوشه گیری در آنها وجود دارد.
ویژگی های فرد گوشه گیر:
فرد گوشهگیر چون نمیتواند مسائل و مشکلات خود را در عالم واقعیت حل کند، به تخیل و خیالبافی میپردازد، بیهدف است و نمیداند چه باید بکند و برای آیندهاش چه طرحی بریزد. از مردم گریزان است و تمنا و خواهش را به عنوان تحمیل میداند و در برابر آن به شدت مقاومت میکند. از اینرو، در ارتباط با اطرافیان دچار تضاد و کشمکش میگردد. برای دفاع از حقش اقدام نمیکند و کنارهگیری را بر تلاش ترجیح میدهد.
عوامل مؤثر در بروز رفتار گوشه گیری در کودکان:
درمان گوشه گیری در کودکان:
چند توصیه کاربردی:
شما می توانید با الگو برداری از توصیه های زیر ، اختلال و یا بهتر است بگوییم معضل گوشه گیری را در فرزند خود از بین ببرید و یا به حد اقل برسانید.
- در حضور او برچسب کم رویی و خجالتی نزنید و نگذارید دیگران نیز چنین کاری کنند.
- هرگز خجالت و رفتار او را دست مایه خنده قرار ندهید و به شوخی کودک را مورد تمسخر قرار ندهید.
- اگر کودکتان مورد تمسخر یا سخنان نیشدار توسط همسالان خود قرار گرفت، او را حمایت کنید و نشان دهید که ناراحتی او را درک میکنید و در حد درکش توضیح دهید که چنین کاری نشان دهنده نقطه ضعف دیگری است نه او.
- اگر در گفت و گویی فرزندتان پاسخ نمیدهد، به جای او جواب ندهید.
- هرگز او را با دیگران مقایسه نکنید. حتی کوچکترین حرکت و رفتار مغایر با خجالت کشیدن را مورد تحسین و تشویق قرار دهید.
ادامه متن را با کلیک بر روی لینک زیر بخوانید:
نتایج جدیدترین تحقیقات دنیا درباره کودکان گوشه گیر و درمان قطعی آن
- ۹۷/۱۲/۰۷